Concursul a fost dedicat atat sportivilor de performanta cat si amatorilor- rookie.

Am folosit un espressor WMF- presto, la care am atasat un racitor Jura pentru lapte.

Pentru noi a fost un eveniment foarte important, am lansat o cafea noua 8a, inspirata de cataratori, dar cel mai important am oficializat un parteneriat cu Climb Again.

8a si Climb Again sunt doua denumiri "de nisa", destul de familiarizate cataratorilor de la noi.

Cu Climb Again am mai mers impreuna, dar simteam nevoia unui proiect pe termen mediu lung, cu un rezultat predictibil pe care prietenii nostri sa se poata baza.

Pe scurt Climb Again este un ONG ce isi propune sa incurajeze copiii si tinerii cu nevoi speciale sa practice escalada (si bouldering) ca o terapie cat si sa-i ajute in integrarea lor sociala.

Pe lung (dar foarte scurt) este o poveste foarte frumoasa (si cu episoade mai putin vesele), in care unul din campionii nostri la escalada a avut o problema destul de grava de sanatate. Sub campania "Let`s help Claudiu climb again", comunitatea de cataratori a raspuns foarte repede (concursuri, festivaluri dedicate strangerii de fonduri, cursuri de escalada cu plata in donatii, donatii etc). Banii necesari unui tratament specializat s-au strans destul de repede, insa suportul moral al comunitatii a avut un rol decisiv pentru ce avea sa urmeze.

Starea de sanatate a lui Claudiu s-a ameliorat vizibil, iar acesta a vrut sa intoarca suportul comunitatii care i l-a oferit. Astfel a infiintat Climb Again. La inceput au fost cursuri de escalada. Cursurile s-au transformat in antrenamente. Au urmat sedinte demonstrative, dupa care concursuri demonstrative. Lucrurile au devenit din ce in ce mai serioase (nu ca ar fi fost vreodata altfel), iar in prezent o parte din copiii de la Climb Again participa la toate concursurile nationale de catarat (cot la cot cu sportivii de performanta), dar si la concursurile internationale-sectiunea paraclimbing (Cupa Mondiala, Campionate regionale etc).

Nu cred ca noi i-am ales sa-i sprijinim, cred ca pur si simplu, ceea ce fac ne responsabilizeaza sa-i sprijinim.

Boero 8a, desi este o cafea inspirata de cataratori (respect total E. Ionel) se va adresa in special oamenilor care nu se catara. Ciudat? Nu.

Cataratorii stiu ce este 8a, stiu si cine e Climb Again. Boero 8a va fi un ambasador, va fi stindardul cu care noi ne vom duce la clientii nostri.

Boero 8a este o cafea proaspat prajita, in loturi mici, un amestec de trei cafele din America de Sud- o cafea bunicica (noi zicem ca e chiar buna). O vom recomanda clientilor nostri si o vom promova la firmele cu care lucram. Cu siguranta ne vor intreba ce e 8a si cine e Climb Again. Le vom vorbi cu placere despre amandoua, numai sa existe timp suficient sa ne asculte :))

O suma mica din fiecare cafea se va duce catre Climb Again. Am dori sa fie cat mai multe "sume mici" (nu ne ascundem dupa deget, noi suntem Srl si urmarim profitul ca sa putem supravietui, dar Climb Again urmareste exclusiv sa faca bine). Dar oricat de mult sau putin vom reusi sa adunam pentru Climb Again o vom face cu placere si cu siguranta o parte din clientii nostri ne vor urma, cu siguranta si alte companii ne vor urma, stim ca este un inceput...

Si foarte, foarte pe scurt: 8a este si un grad din escalada ce este atins si depasit doar "de cei buni" ...

Pe scurt Boero 8a merita incercat!!!