Rasnita Hario Skerton- un start kit pentru o cafea (extractie) de calitate

Published In: Despre cafea Created Date: 2015-01-07 Comment: 0

Acasa, ibiricul reprezinta cea mai utilizata metoda de preparare a cafelei.

Chiar daca peste zi, scapam la un vendomat pe holul de la job, spargem o capsula intr-o sedinta interminabila sau degustam un espresso veritabil la cafeneaua din colt.

Unul din ingrendientele unei cafele reusite este "ceremonialul". Adica pregatirea cafelei, asezarea ei in cescuta si savurarea.

Un al doile a ingredient ar fi cafeaua proaspat rasnita. Se spune ca o cafea este mult mai aromata si mai gustoasa daca este preparata imediat dupa rasnire (o sa revenim si la celelate ingrediente...)

Cel mai mare avantaj al rasnitei manuale Hario Skerton este ca putem obtine granulatia cafelei pentru exact tipul de extractie pe care il dorim: ibric, filtru, espresso, moka etc,

Hario Skerton este o rasnita manuala de fabricatie japoneza (se vede in calitatea pieselor), care poate face diferenta dintre o cafea buna si una foarte buna.

Este compacta, are un pret relativ mic (~35 euro), usor de folosit, usor de intretinut.

Cutitele (partea cea mai importanta la o rasnita) sunt conice si sunt din ceramica. Asfel cafeaua nu se va incalzi in timpul rasnirii, iar granulatia va fi destul de uniforma.

Cafeaua rasnita se strange intr-un borcan de sticla (la care avem si un capac), astfel surplusul de cafea poate fi pastrat destul de etans. Eu as recomanda sa rasniti doar cantitatea de cafea pe care o folositi imediat.

Granulatia macinaturii se seteaza prin intermediul unei piulite zimtate si unui opritor de fier.

Astfel daca vom strange piulita la maxim (fara a forta) si fixam opritorul vom avea punctul 0. Nu este recomandat a se rasni la punctul 0, la fel cum nu e recomandat sa se invarti rasnita fara cafea in ea sau in sens invers.

De la punctul 0, ridicam opritorul si desfiletam piulita un dinte- vom avea prima treapta de rasnire- cea mai fina. Daca vom desfileta mai mult vom avea a doua treapta si tot asa.

Ca un "tips" eu as recomanda ca dupa fixarea piulitei la maxim sa notati pe ea cu un marker permanet treptele: 0,1,2,3.. De asemenea sa faceti semn si pe un picior de la opritor pentru a-l  fixa mereu pe acelasi pe pozitia 0.

Astfel ne va fi mai usor sa fixam granulatia pe care o dorim.

Pentru ibric eu as recomanda granulatia de pe treapta 1 sau chiar 2. Astfel vom avea o cafea macinata foarte fin, iar in ceasca vom avea un produs de calitate.

Pentru iubitorii de espresso un alt mod foarte accesibil de a bea cafeaua este Moka Pot. Pentru acesta eu as recomanda o granulatie mai mare: 4 sau chiar 5 (o granulatie mica ar putea infunda sita, iar apa ar iesi pe la garnituri).

Aveti grija sa rasniti mereu in senstul acelor de ceasornic, in caz contrar cutitele rasnitei se pot deteriora.

Rasnita are dimensiuni destul de mici se poate lua usor in concediu sau delegatii.

Ce mi-as fi dorit de la ea: sa poata rasni putin mai uniform si sa poata fi setata granulatia cu pasi mai multi (de multe ori as fi avut nevoie de o granulatie, intre doua trepte).

 Una peste alta Hario Skerton este un produs cinstit, care ne va face sa uitam de cafeaua macinata si ambalata.

 

Comenzi si mai multe detatalii: click aici-Cafeterie.ro-Rasnita Hario Skerton

http://www.cafeterie.ro/accesorii-ustensile-preparat-cafea-ceai/rasnita-manuala-cafea-hario-skerton-cutite-ceramice-foto

 

 

 

 

Am folosit rasnita pentru a obtine granulatii diferite pentru extractii diferite, in articolul de mai jos, click aici si pe foto

granulatie cu rasnita manuala Hario Skerton

 

 

Tags:

Leave A Comment

Captcha


Panel Tool

Reset